Nieuw chalet laten maken - chalet op maat laten maken

Nieuw chalet of stacaravan op maat laten maken

Een nieuw chalet laten bouwen? Het voordeel van het laten maken van een nieuw chalet is dat u deze naar eigen inzicht kunt vormgeven. Zo wordt het chalet op maat gemaakt geheel naar uw eigen wensen. Mijn ervaring als komt hierbij goed van pas omdat ik u advies kan geven over de dingen die handig of gebruikelijk zijn. Of waar u zelf misschien niet aan heeft gedacht.

Bij het laten maken van een chalet zijn de volgende punten handig om over na te denken:

1. Wat worden de afmetingen van het chalet en eventuele aanbouw?
2. Wat wordt de indeling van het chalet? Hoeveel slaapkamers? Apart toilet?
3. Waar komt de keuken? 
4. Hoeveel stroompunten moeten er komen?
5. Hoeveel ramen? Hoeveel draai-kiep ramen? Schuifpui en of tuindeuren?
6. Hoeveel deuren met kozijnen moeten er komen?
7. Moet het chalet op een onderstel worden gebouwd? Of kan het op bielzen?
8. Wat voor buitenbekleding moet er aan het chalet komen? Bijvoorbeeld Eurotexx of VinyPlus?
9. Wat voor dak? Punt dak met dakpanplaten of platdak?
10. Wat moet de afwerking worden binnen? Geheel afgewerkt? Behangklaar?

Met de bouw van een nieuw chalet ben ik ongeveer 3-4 maanden bezig. Omdat ik op locatie werk ben ik afhankelijk van het weer. 

Werkwijze

In principe verzorgen wij de bouw van het chalet van begin tot eind voor u, met uitzondering van:

1. Dakdekken: In de omgeving van Emmen (ca. 30-45km) werken wij samen met een dakdekker. Woont u buiten Emmen dan kan het zijn dat u hier zelf een dakdekker voor moet benaderen. Bij een plat dak wordt er EPDM op het dak van het chalet gebrand. Dit wordt geheel door de dakdekker verzorgd. Bij het gebruik van dakpanplanten moet een dakdekker allleen stroken in de goot branden. De dakpanplaten leggen en isoleren doen wij zelf.
2. Loodgieter: De loodgieter is nodig voor het aansluiten van het sanitair. U kunt zelf ophalen/kopen welk sanitair u in het chalet hebben wilt (wc, douchecabine en wastafel). Wij kunnen dit wel voor u ophangen en vastzetten. We overleggen samen wat er aan de muren moet komen in de badkamer, welke kleur Fibo Trespo. Het aansluiten van het water en van het sanitair moet echter gebeuren door een loodgieter. In de omgeving van Emmen werken wij samen met een loodgieter. Buiten Emmen kan het voorkomen dat u zelf hiervoor een loodgieter moet benaderen.
3. Electricien: We trekken de stroomdraden voor u door het chalet heen. Maar het aansluiten van de stroom en het plaatsen van de meterkast moet door een electricien worden gedaan. Dit is noodzakelijk voor brandveiligheid. In de omgeving van Emmen werken wij samen met een Electricien. Woont u verder weg dan kan het voorkomen dat u hier zelf een electricien voor moet benaderen.
4. Keuken: U kunt zelf een keuken naar wens uitzoeken en bestellen bij een keukenbedrijf. Dit bedrijf kan de keuken plaatsen. In overleg/meerprijs kunnen wij dit ook voor u doen. Wel is het belangrijk om het leidingplan zo snel mogelijk te hebben zodat ik hier rekening mee kan houden tijdens het bouwen van het chalet.

Foto's

Op de foto's hieronder kunt u een voorbeeld zien hoe het bouwen van een nieuw chalet tot stand komt. Het chalet heeft een aanbouw. Dit chalet is voorzien van 2 slaapkamers, een ruime badkamer en een apart toilet. De buitenbekleding is gedaan met VinyPlus. De kozijnen van de ramen zijn in kunststof antraciet. Wilt u een mantelzorgchalet laten bouwen? Kijk dan op deze pagina: Mantelzorgchalet laten bouwen.

Offerte?

Ga dan naar de contactpagina.

Facebook?

Op onze facebookpagina vindt u onze meest recente projecten. Neem gerust een kijkje op www.facebook.com/chaletrenovatie

Andere chaletrenovatie projecten

Naast het laten bouwen van een nieuw chalet kunt u mij ook voor andere renovaties aan uw chalet of stacaravan benaderen. Zo kunnen wij bestaande gevelbekleding vervangen door kunststofbekleding, een nieuwe aanbouw laten plaatsen of kunststof kozijnen laten plaatsen.

Geraamte van het chalet
Geraamte binnenkant chalet
Chalet gereed op maat gemaakt

Nieuw chalet laten bouwen

Op de foto's hieronder kunt u een voorbeeld zien hoe het bouwen van een nieuw chalet tot stand komt. Het chalet heeft een aanbouw. Dit chalet is voorzien van 2 slaapkamers, een ruime badkamer en een badkamer met een apart toilet. De buitenbekleding is gedaan met VinyPlus. De kozijnen van de ramen zijn in kunststof antraciet.

De vloer op het onderstel maken
Geraamte chalet
Vloer chalet isoleren
Geraamte binnenkant chalet
Nieuwe keuken geplaatst
vloer van chalet
Geraamte chalet
Dak dicht timmeren
Zetwerk over de dampdoorlatende folie
Eindresultaat nieuw chalet
Vloer op onderstel
Chalet bekleed met dampdoorlatende folie
EPDM op dak chalet branden
Chalet voorzien van buitenbekleding
Eindresultaat nieuw chalet
Geraamte chalet
Chalet voorzien van buitenbekleding VinyPlus
Geraamte binnenkant chalet
Kozijnen geplaatst in chalet
Eindresultaat chalet op maat

Chaletrenovatie Patrick Koel

Sinds 2008 werk ik voor mezelf in de recreatiesector. Hiervoor ben ik jaren bij Gritter Chalets & Stacaravans in dienst geweest. Ik bekleed op jaarbasis zo'n 20 chalets. Naast het opnieuw bekleden van een chalet of stacaravan kan ik ook uw dak vernieuwen en een aanbouw of schuifpui plaatsen. Voor alle voorkomende werkzaamheden aan uw chalet kunt u bij mij terecht.

overmij patrick klein

Contact

Patrick Koel
Schooldijk 110 A
7844 KA Veenoord (Drenthe)

E-mail: patrickkoel@hotmail.com
Tel: 06-28489220
Kvk: 01128501
BTW: NL001401541B84